Bjørg de Lange er gått bort.

Bjørg slik vi husker henne.
Bjørg slik vi husker henne.

Bjørg de Lange er gått bort. Hun ble begravet i Sandvikskirken 6. februar. Vi gjengir her Åse B. Lerviks minneord.

Kjære Bjørg.

Vi i Sandvikens Bataljons Damegarde har nå mistet et av våre mest trofaste medlemmer og en god venninne.
Bjørg har vært med i Damegarden siden den ble gjenstartet i 1979, da hennes egne gutter var aktive, og like frem til det siste. Hun har i alle år påtatt seg verv, har flere ganger vært formann og også sekretær og kasserer. Bjørg var et driftig menneske og alt hun påtok seg utførte hun samvittighetsfullt og engasjert. Da hun ble syk hadde hun vervet som kasserer, da hun skjønte hvilken vei det bar med henne gjorde hun opp sitt regnskap og leverte det fra seg ryddig og ordentlig som alltid, mens hun ennå hadde krefter.
Bjørg hadde et varmt hjerte for Sandvikens Bataljon og var opptatt av at vi i Damegarden holdt uniformene deres i god stand så de så presentabel ut. Skjerfene skulle være rene og nystrøket og ingen kunne knytte skjerfene så fint på offiserene som Bjørg. På alle store dager og hver eneste 17. mai i alle år, stilte hun kl. seks om morgenen i Huset for å knytte skjerf. Hennes parole var alltid: ”vi må hjelpe guttene”.
Det er heller ikke få gensere og jakker Bjørg har strikket opp gjennom årene til vår årlige utlodning, noe hun også fortsatte med etter at hun var blitt syk så lenge hun orket.
Bjørg var også opptatt av det gode samvær og at vennskap er viktig å ta vare på. Hun sørget på hvert medlemsmøte for at det ble holdt en intern utlodning så vi kunne spare opp litt penger til hyggelig samvær. Hun arrangerte mange turer for oss, både i inn og utland. .Reisekassen holdt hun styr på for oss, og vi glemmer vel aldri hvordan hun overleverte våre oppsparte beløp på begynnelsen av reisen, i hvert vår kort med et fint dikt servert med et glass champagne. Slik vil vi huske Bjørg.
For to år siden var det mange av oss som fikk være med å feire hennes 65 års dag, det ble en minnerik kveld full av varme, latter og sang. I sin velkomsttale snakket hun om hvor viktig det er å komme sammen og feire dagene våre, for som hun sa: ”vi har ingen garanti for at vi får flere”
På vår siste reise sammen til Danmark i 2005 skrev Bjørg disse ordene av Thomas Wolfe til meg:

”Dette er virkelig visdom:
Å finne ut noe for deg selv -
med smerte, med glede,
med jubel, med arbeid,
og med alle de tikkende,
pustende øyeblikkene -
i livet vårt - helt til det er ditt,
ditt på den måten at det er blitt
en del av det du
bygger livet ditt på.
…………

God reise Bjørg. Vi kommer til å savne deg.
Fred over minnet ditt.