1996-2000 sesongene

Noen høydepunkter fra sesongen:
JUBILEUMSTUREN TIL DANMARK, 20. - 27. JUNI 1997.

Fredag 20. juni gjorde korpset seg klar til å dra ut på nok et eventyr. Denne gangen var det Danmark, nærmere bestemt Morsø i Limfjorden, som var vårt mål.

Båtturen fra Bergen til Hanstholm gikk uten problemer, (og nesten uten søvn for enkelte). Vi hadde en fin overfart med rolig sjø, så det var ingen som led av sjøsyke og alle så ut til å ta godt for seg av frokostbuffeten i restauranten lørdag morgen.

På kaien i Hanstholm ble vi møtt av våre to danske bussjåfører som viste seg å være svært trivelige, som dansker flest. Disse to ble våre trofaste følgesvenner hele uken, og de hadde mange artige historier å fortelle om mange av stedene vi kjørte forbi på våre tallrike bussturer.

Morsø Vandrerhjem der vi bodde hele uken viste seg å være et trivelig sted med beliggenhet helt ned mot Limfjorden og med store grøntarealer og fotballbaner like i nærheten. Vi ble tatt godt vare på av betjeningen, og maten vi ble servert i løpet av uken var typisk dansk, med andre ord svært god og servert i rikelige mengder.

Da vi ankom vandrerhjemmet lørdag formiddag, fikk guttene (og reiselederne) et par timer til å slappe av før det var på tide med en liten sightseeing i den nærliggende byen. Nykøbing var en koselig liten by med en trivelig gågate med mange butikker som guttene fant svært fristende. Været var imidlertid ikke det helt store, så vi endte nokså raskt opp på en pizzarestaurant for å innta dagens middag. Resten av dagen gikk med til å finne seg til rette på vandrerhjemmet og gjøre seg kjent med omgivelsene.

Søndagen var satt av til idrettsdag, og det ble i tråd med tradisjonene konkurrert i fotball mellom peletongene. Turneringen ble vunnet av 1. peletong etter flere spennende fotballkamper. Deretter var det tid for det som, ihvert fall blant mange av de eldre guttene, ble sett på som et av turens høydepunkt, nemlig fotballkampen mellom offiserene og slagerne. Kampen ble svært spennende, men til syvende og sist var det offiserene som hadde best kondisjon og trakk det lengste strået. Senere ble det også avholdt løping i aldersbestemte klasser. Nytt av året var at det ikke var noen egen klasse for offiserer, men at alle løp med jevnaldrene slik at resultatene skulle bli mest mulig rettferdige.

Mandag var det St. Hansaften, og vi hadde en avtale med eierne av vandrerhjemmet om at vi skulle ha en oppvisning i forbindelse med et arrangement som ble avholdt på stedet. Etter at folk hadde fått formiddagen fri til å gjøre det hver og en hadde mest lyst til, gikk ettermiddagen med til å øve inn en for anledningen nylaget og strømlinjeformet eksersis.

Oppvisningen om kvelden gikk svært bra, og vi fikk stor applaus fra de mange som var møtt rem for å feire St. Hans ved Limfjorden. Vi fikk også positiv omtale i lokalpressen for vår deltagelse i arrangementet. Etterpå hadde vi felles grilling av hamburgere og "røde pølser" på plenen utenfor vandrerhjemmet, mens de som hadde mot til det kunne bade i den relativt kalde sjøen.

Neste morgen sto bussene klare for å kjøre oss til Fårup sommerland, der dagen ble tilbrakt med bading, grilling og mye annen moro, før vi dro tilbake til Morsø for å spise middag.

Onsdagen ble tilbrakt i Legoland, der vi blant annet gjentok oppvisningen fra St. Hansaften. Vi var dessverre ikke heldig med været denne dagen, og dette, sammen med til dels uendelige køer, la nok en liten demper på humøret for enkelte. Likevel var det artig å se de mange detaljerte modellene som Legoland er så berømt for. Spesielt imponert var nok mange over den flotte modellen av Bergen; det eneste som manglet der var Sandvikens Bataljon på vei over torget!

Etter at middagen var fordøyd tilbake på vandrerhjemmet var det klart for begivenheten som soldatene elsker men som offiserene kanskje ikke er fullt så begeistret for, nemlig offisersdøpingen. Alle som en, pluss enkelte slagerer og reiseledere ble behørig fanget inn og tvunget til å "gå planken" fra en svært beleilig plassert brygge. Etterpå fikk de fleste reiselederne fri til å gå på by’n takket være velvillig innsats fra de eldste av korpsguttene som tok over "vaktholdet".

Torsdagen, som for øvrig var den siste i Danmark, ble benyttet til handling i Nykøbing. Videre ble det arrangert peletongstafett, vunnet av 3. peletong, og for de som ville var det anledning til å prøveskyte luftgeværene som vi fikk til jubileet.

Deretter bar det tilbake til Hanstholm og nok en rolig og behagelig overfart tilbake til Bergen der vi ankom i nydelig sommervær fredag litt ut på ettermiddagen. Her ble reisedeltagerne dimmittert med ordre om å møte til medaljeutdeling og sesongavslutning på Sandvikstorget lørdag ettermiddag.

Alt i alt må turen sies å ha vært svært vellykket uten alvorlige uhell av noe slag. Det eneste lille skåret i gleden var kanskje at værgudene ikke viste seg fra sin aller beste side, men jeg tror de fleste var godt fornøyd likevel.

John-Chr. Lervik
Sjef SB’97
FELLESOPPVISNINGEN:

På fellesoppvisningen skal alle buekorpsene i S.S.S. alliansen fremføre eksersisen. Dette har vi øvd på hele sesongen. Fellesoppvisningen finner sted på Mulebanen .Før dette, skjer det mye annet. Alle buekorpsene møter hverandre på Tårnplass. Derfra går vi gjennom by'n og opp Skansesvingene. I Skansesvingene er det slager konkurranse i hver sving. Dette kan høres ut over hele byen. Dette er slagernes stor høydepunkt gjennom hele sesongen. Videre fra Skansesvingene går vi opp i Fjellveien. Her bli det boller og brus til alle som vil ha.

Så går vi gjennom Fjellveien og ender opp på Mulebanen. Det er alltid masse foreldre og ser på. Fleste parten av de som stiller opp er fra Sandvikens Bataljon. Dette setter en ekstra spiss på det hele.

Etter oppvisningen marsjerer vi ned til "Huset" hvor det blir "pølsefest"
17 MAI:

17-mai er viktig på to måter for oss i Sandviken Bataljon. For det første er det selvfølgelig nasjonaldagen, og for det andre er det jubileumsdagen vår. I 1997 blir vi 140 år. Dette kommer til å bli markert på mange måter.

17 mai-dagen starter veldig tidlig for oss som går i buekorps, spesielt for de som er offiserer og slagere. De må møte kl 06.00. Det er ganske tidlig for de stakkars slagerne våre, men det pleier å komme ganske mange slagere allikevel. Etter vi har vekket opp hele Sandviken går vi tilbake til "Huset" og spiser frokost. Kl 08.00 kommer alle soldatene med flagg i riflen. I år var vi flere soldater enn på veldig lenge. Så det var veldig gøy og vise oss frem i by'n. Kl. 09.00 begynte vi og gå i 17 mai toget. For mange er det ikke 17 mai uten at de har gått i tog med buekorpset først. Etter at vi hadde gått i 17 mai toget marsjerte vi tilbake til "Huset". Der hadde vi vår tradisjonelle pølsefest.

Så har du lyst til å begynne i et buekorps hvor vi gjør mye annet enn å marsjere, begynn i Sandviken Bataljon!