Trebroer ovenfor Ankerhytten
Trebroer ovenfor Ankerhytten I løpet av sommeren 2015 fikk vi helikopterløftet 12 lass med trebro- og tretrappmaterialer opp på fjellet i området Sandvikshytten, Dræggehytten og Ankerhytten. I løpet av høsten ble trebroene og trappen montert. Resultatet er at man nå kan gå tørrskodd fra Munkebotsvannet via Sandvikshytten (eller Dræggehytten) til Ankerhytten. Herfra kan man benytte stien til Storevann som ligger bak (øst for) Stoltzekleiven og Sandvikspilen. Herfra kan man gå grusveien videre til Brushytten eller tilbake til Munkebotn.
Les mer...
Gjenoppbygging av stålrennen fullført.
Gjenoppbygging av stålrennen fullført. I februar 2015 ble prosjektet tildelt kr. 50.000 av BKK. Vi er ennå ikke helt i mål økonomisk. Vi håper på flere sponsorer.
Slik ser imidlertid stårennen ut etter rekonstruksjonen.

Les mer...
Restaureringen av trerennen fullført.
Restaureringen av trerennen fullført. I løpet av høsten 2012 ble prosjektet tildelt kr. 50.000 fra VisjonVest (totalt 125.000) og fra GC RIEBER FONDENE ytterligere kr. 50.000. Dermed var vi i stand til å sette i gang innkjøp av materialer til trerennen. I løpet av høsten 2012 og våren 2013 ble rennen prefabrikert og materialene levert i Munkebotn. I mai og juni 2013 ble materialene båret frem til støttene av buekorpsgutter og gamlekarer og rennen montert. Bildet er tatt 13. juni 2013 og viser rennen som nå er fullført. Her er vannet satt på som en test. Vannet rant herfra i en grøft frem til en stålrenne som endte i Munkebotsvannet (Meyervannet). Restaurering av stålrennen blir neste delprosjekt.

Les mer...
Video fra rennen.
Video fra rennen. I 2008 var trerennen (laget av tre, men benyttet til å lede vann) i en sørgelig forfatning. De som var unge på 1940, 50 og tidlig på 60 tallet husker at det rant vann der. Siden har rennen delvis råtnet og gått i oppløsning. Gamle buekorpsgutter som har hytter oppe i fjellet (Sandvikshytten og Dræggehytten) syntes dette var trist og ville gjøre noe med saken.

Se en videosnutt tatt opp i 2008 fra rennen i Munkebotn og ned til møllemuseet på Gamle Bergen.

Les mer...
Ny tretrapp på plass
Ny tretrapp på plass I november 2011 ble siste dugnadsinnsats utført på den nye trappen mellom Ravneberghytten og Sandvikshytten. Området ble ryddet og bjørkestammer lagt i en stabel. Disse er nå fordelt på vedlagrene i hyttene. Der skal de varme turgåerne i Sandvikshytten og Dræggehytten.
Les mer...
Kortfattet prosjektbeskrivelse
Kortfattet prosjektbeskrivelse Kortfattet prosjektbeskrivelse for Munkebotn Sti og Renneprosjekt MSR.
Les mer...
Et lite stykke vannkrafthistorie.
Et lite stykke vannkrafthistorie. Vannet fra byfjellene har i årtider vært utnyttet til å drive møller. Det er en ressurs som bergenserne har hatt rikelig tilgang på. Fordi nedslagsfeltet er begrenset skal det imidlertid ikke lange tørkeperioden til før vannføringen minker til små bekker. Da gjelder det å utnytte alle skvetter.
Les mer...
Bomber i munkebotn
Bomber i munkebotn Vi kjenner ikke hele historien om bombene i Munkebotn. Det vi vet er at ca. 8 bomber falt mellom Munkebotsvannet og Helleveien 4. oktober 1944. Bombene var ikke armerte. Det gjorde at de fleste ikke eksploderte. Det gjorde imidlertid denne.
Les mer...
Aktuelt:
Dugnad 2016
Dugnad 2016
Høsten 2016 deltok Dræggegutter og Sandviksgutter i å bygge opp igjen en mur som var rast ut i nedre del av stien. Til å hjelpe oss gadde vi sherpaer fra Nepal som i løpet av en formiddag fikk muren på plass. Da hadde dugnadsgjengen rensket det utraste området og båret frem stein. Les mer...
Dugnad 2015.
Dugnad 2015.
Årets 1. mai dugnad er avviklet. Buekorpsgutter og gamlekarer bar på plass sement og stein og ferdigstilte stålrennen. Les mer...
Utkast til prosjektbeskrivelse.
Utkast til prosjektbeskrivelse.
Sandviksguttenes forening ønsker innspill til utformingen av prosjektet. Les mer...
Konglomerat på Sandviksfjellet.
Konglomerat på Sandviksfjellet.
I området ved Sandvikshytten finner man konglomerat, sandskifer og sprekker med kvartsutfellinger. Les mer...