Sjef Stian Waage fikk Ørneorden

Stolt og rørt sjef på sesongavslutning.
Stolt og rørt sjef på sesongavslutning.

Ved sesongavslutningen 2010 fikk årets sjef Stian Waage Sandvikens Bataljons høyeste utmerkelse Ørneorden.

Han var sjef for første gang i 2005 14 år gammel. Etter et "hvileår" som 1. kompanisjef i 2007 gikk han som sjef i 2008, 2009 og altså for siste gang i 2010.

Landturen 2010
Fredag 4. juni kl 17.30 startet landturen 2010 med ombordstigning bussen. Klokken 18.00 presis kjørte vi fra Sandvikstorget. Bussturen til Kvanndal gikk smertefritt med ”Istid 2” som underholdning underveis. Fergeturen gikk greit, og i Kinsarvik marsjerte vi fra fergen opp til Kinsarvik Camping. Hyttefordeling og utlevering av nøkler var neste på programmet. Så snart alle var installert, var det utdeling av matvarer. Så var kvelden fri. Det ble sosialt samvær etter kveldsmat, før det ble tatt kvelden.
Lørdagen opprant med nydelig solskinnsvær, litt vind, men det gjorde ikke noe. Frokost ble spist, og alle tok turen til fotballbanen for dagens program. Det startet med luftpistolskyting, noe som viste seg å være veldig populært både blant guttene og foreldre! Og mye bra skyting ble det! Neste på programmet var 60m løp og litt fotball. Da dette var ferdig, var det Mikkelsparken som stod for tur, hvor resten av ettermiddagen ble tilbrakt med lunsj og lek og bading. Da alle var vel fornøyd og kommet tilbake til hyttene, var turen kommet til fotballkampene. En klassiker her er kampen mellom offiserer og slagere. Til sjefens store ergrelse, vant slagerne i år som i fjor! Gratulerer!
Så var det tid for grilling. Torgeir tok på seg jobben som sjefsgriller og disket opp etter alle kunstens regler! En virkelig hederlig jobb! Jeg kan vell trygt si at alle ble mett. Etterpå ble det sosialt samvær med mye latter og munterhet inn i de små timer.
Søndagen startet med frokost, pakking og rengjøring av hyttene. Guttene fikk på seg uniformer, også var det oppstilling. Sjefen delte ut årets hederliger til soldater og offiserer. Det ble hederliger også til turdeltagerne. Gruppebilde ble tatt, og så avmarsjerte vi til fergekaien og om bord i fergen. På andre siden sto bussen og ventet så vi gikk om bord og var på vei til Dreggen. Avmarsj fra Dreggen var beregnet til ca 17.30 og innmarsj på Sandvikstorget til kl.18.00.
Sesong avslutning på Sandvikstorget.
Torget var dessverre fullt av biler, så avslutningen ble lagt til Garmanns gate. Her sto bordet klart med pokaler, medaljer, skyteplaketter og diplomer. Så skulle spenningen endelig bli utløst: Hvem hadde vunnet hva! Disse listene med navn er annet sted i bladet. Mange av guttene fikk nok en overraskelse her. Men jeg tror nok at dette ble sjefens store dag! Mange ble nok overrasket da Bjørn ”Lillegutt” Olsen gikk frem og tok ordet. Som medlem av ØRNERÅDET skulle han dele ut Sandvikens Bataljons høyeste utmerkelse: Ørneorden! Denne skulle tildeles Stian Waage. Det ble en høytidelig seanse for oss alle. ”Lillegutt” gikk gjennom ”karriere” gjennom 10 år i Sandvikens Bataljon,… 5 av dem som sjef! Dette var nok det stolteste øyeblikk Stian har hatt som buekorpsgutt!
Deretter takket sjefen for sesongen, takket for godt samarbeid med offiserer og soldater, Damegarden og foreldre, og ønsket alle en god sommer og vell møtt til høsten.
Rådet takker også Damegarden og foreldrene for godt samarbeid, og ønsker alle en varm og solfylt sommer. Vi sees til høsten!
Sandvikshilsen
Tore Waage
Siv. rådsmedlem.