1857 fanen

Korpsets første fane har gått tapt. Sansynligvis var utformingen ikke helt tilfredsstillende ettersom man allerede etter to år valgte å anskaffe en ny. Fra Julius Olsens beretning om stiftelsen sakser vi:

Naar vi fikk vore "faner", husker jeg ikke bestemt. En blev malet av en noget ældre samtidig ved navn Johan Holm, som var lærling hos forgylder Losting, elev av Tegneskolen og en meget begavet gut. Han døde i 1864, omtrent 24 aar gammel av tuberkulose, som han hadde paadraget sig paa et trækfuldt værksted i England. Jeg tror det var denne fane som første gang blev brukt en Sankthansdag, maaske 1857, eller maaske i 1858.

Han skriver videre: "Korpset gik da for første gang i prosession gjennem hele Sandviksveien til stor fornøielse for befolkningen. Jeg for mit vedkommende var ikke med dengang. Jeg hadde nemlig kort i forveien gjort mig skyldig i et insubordinationsforhold, idet jeg hadde erklært mig uvillig til at utføre et eller andet som av overordnede var blit mig paalagt, og som jeg fandt under min værdighed. Som straf derfor blev jeg ekskluderet av korpset for 1 maaned. Jeg maatte staa i veien med de andre tilskuere og hadde graaten i halsen av ærgreise."