Willy Hovland er gått bort

Korpsgutter sto fanevakt i Sandvikskirken
Korpsgutter sto fanevakt i Sandvikskirken
I tråd med tradisjonen la korpsgytter og gamlekarer ned krans og blomster på statuen Sandviksgutten etter seremonien i kirken
I tråd med tradisjonen la korpsgytter og gamlekarer ned krans og blomster på statuen Sandviksgutten etter seremonien i kirken

Formann i Sandviksguttenes forening i årene 1998 - 2007 ble begravet i Sandvikskirken 27. juli 2011. Han døde 18. juli etter kort tids sykdom. Seremonien i Sandvikskirken ble et verdig farvel med vår gamle formann. Familie, venner og kolleger hadde møtt frem i stort antall til tross for ferietid. Tilstede var også en fanevakt fra Sandvikens Bataljon og representanter fra Sandviksguttenes forening. Formann Frantz Dueland holdt minnetale for foreningen:

Kjære Willy.

Det er med tungt hjerte jeg står her og tar farvel med deg i dag på vegne av Sandviksguttenes forening. Du var også en veldig god venn og turkamerat.

Som liten trotte du dine barnesko i Formannsvei i Øvre Sandviken med kort vei til Fjellveien og fjellet. Det var nok en minnerik tid i vakre omgivelser.

Du fikk med deg to sesonger i Sandvikens Bataljon i 1946 og - 47. Siden gikk du over i skolekorpset og deretter til Sandvikens Ungdomskorps.

Senere skulle du forlate hjembyen pga. utdannelse og jobb som flygeleder. Da du kom tilbake fikk du etter hvert igjen kontakt med buekorpsmiljøet. I 1998 ble du formann i Sandviksguttenes forening. Dette vervet hadde du frem til 2007.

Jeg var selv så heldig at jeg fikk være med i styret i alle disse årene. Her fikk jeg oppleve en formann med en utrolig oversikt, en formann som alltid var rolig og stødig, en formann som alltid var ryddig og effektiv i gjennomføringen av styremøter og andre oppgaver i foreningens regi.

Du var også dyktig til å ivareta foreningens interesser overfor Bergen kommune, og skaffet foreningen mange dugnadsoppdrag og sikret på denne måten foreningens økonomi.
Vi kan nevne noen som: Kystkultursenteret, Bergestøen og Skipperforeningen på Eidsvågneset.

Som person var du vennlig og hjelpsom og tenkte alltid på de omkring seg først.

Et stort lys har brent ut i Sandviken, men det vil alltid brenne videre inni oss.

Jeg vil nå legge ned en krans fra Sandviksguttenes forening. Vi lyser fred over ditt minne.