Fisketuren

Fiskerne på Cardinal 5. juni 2013. Foto: KL
Fiskerne på Cardinal 5. juni 2013. Foto: KL

Onsdag 5. juni 2013 arrangerte Sandviksguttenes forening sin tradisjonelle fisketur. Fra 1936, da Hytten på Sandviksfjellet ble innviet, var det vanlig å henlegge et av foreningens møter om sommeren her. I 1958 var en del av foreningens medlemmer blitt såpass dårlig til beins at man kom på å gjøre dette møtet om til en fisketur. Siden har dette vært tradisjon.

I år ble altså fisketuren arrangert for 55. gang. På grunn av litt krøll med bestillingen startet vi i år turen i Åstvedtvågen etter å ha transportert deltagerne med bil fra Ludebryggen. Turen til fiskeplassene øst for Askøy ble dermed kortere enn vanlig.

14 deltagere gjorde i mellomtiden klar redskapen. Vel fremme var fiskerne ivrige etter å komme i sving og sikre seg den gjeve premien for første fisk. Etter få minutter havnet vi oppe i en stim av fin halvkilos pale. Alle fikk napp omtrent samtidig. Willy Johannessen fikk sin fangst ombord først, tett fulgt av Jan Larsen som til gjengjeld dro opp to stykker i et kast.

Fiskelykken var upåklagelig og etterhvert ble fiskerne mer eller mindre utslitt i armene etter å hale opp fisk. Fangsten ble dratt opp med palen hengende både opp ned og sidelengs. Innimellom blandet et par lyrer og en makrell seg inn.

En debutant i fisketursammenheng var spesielt utholdende. Han startet pent med å sikre seg trofeet for minste fisk. Til slutt endte Eyvind Hartvedt med å bli premiert både for største og mest fisk.

Også i år hadde en dame våget seg med på dette tradisjonsrike, og så langt mannsdominerte arrangementet. Damegardens leder Irmelin Flygansvær halte opp den ene palen etter den andre, til hun til slutt hadde mistet tellingen.

Været startet ikke helt lovende med lyn og torden og en ordentlig flo-byge. Senere ble det bare bedre, og til slutt skinte solen. Fisketuren 2013 går derfor inn i historien som minneverdig og med rekordfangst. Atter fikk kattene i Sandviken en en lykkelig junikveld.